Andreas Mikkelsen

Andreas Mikkelsen er en norsk rallyfører som ble født i 1989. Han vokste opp i Oslo og Sveits, og er tidligere landslagsutøver i alpint og motocross. Mikkelsen er den yngste føreren som har tatt WRC-poeng, altså havnet på poengplass under en VM-runde i rally.

I 2003 og 2004 konkurrerte Mikkelsen i motocross på det norske juniorlandslaget. Før den tid var han på juniorlandslaget i alpint. Like etter at han fylte 17, fikk Mikkelsen førerkort i England, og debuterte som rallyfører. Han vant Quinton Stages rally, som yngste vinner av dette løpet noensinne. I starten ble rallykarrieren hans sponset av faren, men fra og med sesongen 2009, måtte Mikkelsen finne andre sponsorer. Han ble med i et lag fra Kongsvinger og kjørte gruppe N4 i Norge.

Sesongen 2008 kom Mikkelsen på femteplass i Rally Sweden, og ble den yngste føreren som har tatt WRC-poeng. Samme år vant han også Rally Finnskog og Rally Numedal. I 2011 vant Mikkelsen Intercontinental Rally Challenge, som er et slags U-VM, nivået under rally-VM. Han og hans daværende kartleser Ola Fløene vant Rally Kypros, og ettersom dette løpet ga doble poeng, vant Mikkelsen også sesongen totalt med 1,5 poeng. Sesongen 2011 signerte han for Skoda.