Få kroppen i toppform før konkurransen

Før en konkurranse må man opprette motivasjon og forberede seg i god tid for at kroppen skal være klar. Når man driver motorsport, er det lett å bli sliten ved lange og kompliserte prøver. Derfor er det ekstra viktig at kroppen er godt trent på forhånd, da den ofte utsettes for flere bruske bevegelser og støt. For å kunne klare å kjempe imot er det nødvendig med ekstra styrke i kjernemuskulaturen, bein- og nakkemusklene.

Gjør dette før konkurransen

Trening og fysisk aktivitet er den beste måten å holde kroppen i form på. Fysisk aktivitet er så viktig at alle voksne anbefales å være i fysisk aktivitet i minst 150 minutter i uka. Både kondisjonstrening og styrketrening er uunngåelig ikke bare for idrettsutøvere, men enhver som verdsetter sin egen helse. For å forbedre muskulaturen kan man trene skuldertrekk, knebøy og crunch.

Ta en helsesjekk

Alt fra ernæring til akutt skadebehandling er ting de fleste helsepersonell er eksperter på. Utdannede spesialister, som ved Klinikk for Alle, har kunnskapen som kan hjelpe deg til å yte ditt beste. Trenger du hjelp til å forberede deg til en sportslig begivenhet, er dette plassen. Her finner du både fysioterapeuter, leger og spesialister på flere områder som kan gi både rådgivning, behandling og forebyggende behandling.