Henning Solberg

Henning Solberg er storebroren til Petter Solberg. Han ble født i 1973, og er en av Norges beste rallyførere. Han vant sin første fartsetappe i WRC sammen med broren, da de begge kjørte inn til samme tid på den 16.fartsprøven i Rally Argentina i 2006.

Henning Solberg debuterte som kartleser i rally da han var 15. Senere kjørte han bilcross og rallycross, der han vant både NM-sølv og ble nordisk mester. I 1997 tok han sitt første NM-sølv i rally, fulgt av et nytt sølv i 1998, og NM-gull i 1999. Samme år ble han også kåret til årets bilsportsutøver. Han vant NM-gull i rally både i 2000, 2001, 2002 og 2003. Han har også fått mange gode plasseringer i rally-VM.

Han kjørte også de første WRC-rundene i sesongen 2014, men Rally Portugal kan ha vært hans siste VM-runde i rally for nå. Henning Solberg er nemlig klar for rallycross, og skal kjøre på laget til Per Eklund, sammen med den svenske føreren Ramona Karlsson, som er den første kvinnelige føreren i FIA World Rallycross Championship (World RX). Det er ennå ikke bekreftet hvor mange runder i rallycross Henning Solberg skal kjøre i år.

For tiden er Henning Solberg også aktuell som deltaker i kjendisutgaven av 71 grader nord på TVNorge. I et radiointervju nylig, avslørte han at han fikk smuglet inn både hamburgere og konjakk under innspillingen. Han ba folk han møtte om å kjøpe ting til ham, uten å si noe til TV-selskapet. Til tross for vaktene som passet på teltene, klarte han å få smuglet inn varene. TVNorge sier de ikke visste om smuglingen, men at det ikke får noen konsekvenser.