Mads Østberg

Mads Østberg ble født i 1987. Han begynte med motorsport da han var bare fire år gammel. Da han ble litt eldre, ble han kartleser for faren, som var rallyfører. Da Mads ble 16, begynte han selv å kjøre rally, og kjører i dag i WRC, som er VM i rally.

Mads Østberg stilte til start i rally-NM i 2006, og ble på andreplass i sesongen. Sesongen 2007 vant han NM. I 2007 kjørte han også Rally Sweden for første gang, og vant en etappe. Han er den yngste føreren gjennom tidene som har vunnet en VM-etappe i rally. Østberg ble også norgesmester i rally i 2008 og 2009. Østberg kjører sammen med den svenske kartleseren Jonas Andersson.

Østberg vant sitt første rally i 2012. Han ble på tredjeplass i Rally Sweden i 2012, men vant Rally Portugal etter at Mikko Hirvonen ble diskvalifisert. Han fulgte opp med en tredjeplass i Rally Argentina og fjerdeplass sammenlagt i sesongen. Østberg tok to pallplasser i 2013, og ble på sjetteplass totalt i sesongen. I desember 2013 ble det annonsert at han skulle begynne å kjøre for Citroën. I årets VM går det bra for Mads Østberg. Han ble på tredjeplass i Rally Sweden i februar, og ble igjen på tredjeplass i Rally Portugal i april.

Han ligger dermed bra til sammenlagt. Ennå har han ikke vunnet noen konkurranse, men foran Rally Argentina i starten av mai kan vi vente oss at han får lave odds av for eksempel Bet365, sammen med de største konkurrentene Sebastien Ogier og Jari-Matti Latvala. Mads Østberg ligger foreløpig på tredjeplass sammenlagt i 2014, og dersom han sikrer seg en seier eller to, kan han komme enda høyere opp i sammendraget. For hvert løp han kjører, samler Østberg mer erfaring, og har kjørt bedre og bedre de siste årene.